Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
....Η ικανότητα μπορεί να σε πάει στην κορυφή, αλλά μόνο ο χαρακτήρας μπορεί να σε κρατήσει εκεί πάνω....

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Γενετικά Mεταλλαγμένα Προϊόντα

Γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα,όπως σόγια (που κατέχει και τα πρωτεία),ντομάτες, καλαμπόκι,γαλακτοκομικά,μαγιά,ακόμη και λάδι, άρχισαν τα τελευταία χρόνια να εμφανίζονται στην αγορά.


Συνήθως,περιέχουν γονίδια χοίρων,ψαριών,εντόμων,ιών και βακτηριδίων,ικανών να τους προσδώσουν νέες ιδιότητες: αντοχή σε φυτοφάρμακα,επιβράδυνση της ωρίμανσης,παραγωγή τοξινών για την απώθηση των εντόμων.Προϊόντα με μεταλλαγμένες ουσίες, πωλούνται εδώ και μια δεκαετία,αλλά σταδιακά κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια όλων καταστημάτων,χωρίς μάλιστα τις απαραίτητες σημάνσεις,έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν τουλάχιστον να τα αποφύγουν. Έτσι,δίπλα στους κλασικούς κινδύνους από τα φυτοφάρμακα, προστίθενται τώρα και οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί με συνέπειες απρόβλεπτες τόσο για την ανθρώπινη υγεία,όσο και για το ευρύτερο οικοσύστημα.Ετσι,γονίδια ζώων,αλλά και ανθρώπινα, εισάγονται σε φυτά και ζώα,δημιουργώντας αφάνταστες και απίστευτες με τα μέχρι σήμερα δεδομένα μορφές ζωής.Η μεταφορά γονιδίων μπορεί να φέρει(είναι γνωστό αυτό) τρομακτική αύξηση των αλλεργιών. Μεταφέροντας ένα γονίδιο από το φιστίκι στην ντομάτα,κανένας δεν ξέρει αν οι πρωτεΐνες που θα αναπτυχθούν θα είναι τέτοιες ώστε ο αλλεργικός στο φιστίκι να γίνει και στη μεταλλαγμένη ντομάτα!Αλλά και από εντελώς άγνωστα βακτήρια και μικροοργανισμούς,πρωτεΐνες μεταφέρονται σε πασίγνωστα φυτά και ζώα,με αποτέλεσμα η τοξικότητα και τα αλλεργιογόνα που προκύπτουν να είναι εφιαλτικά άγνωστα.


Η κατανάλωση μεταλλαγμένων μπορεί να σου προκαλέσει διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις.Κοίταζε εξονυχιστικά τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζεις κι αν αντιληφθείς κάτι «ύποπτο», σημείωνε τα στοιχεία του προϊόντος, φτιάχνοντας σταδιακά λίστα που θα σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις τα προϊόντα αυτά, έτσι ώστε να μην τα ξαναγοράσεις. Τα προϊόντα που περιέχουν τη «μεταλλαγμένη» σόγια πρέπει να φέρουν σχετική σήμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου