Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
....Η ικανότητα μπορεί να σε πάει στην κορυφή, αλλά μόνο ο χαρακτήρας μπορεί να σε κρατήσει εκεί πάνω....

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Σωστή Διατροφή = Υγεία - Οικονομία

Τρώγοντας σωστά με μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά,συμβάλουμε σημαντικά στην υγεία μας και στην οικονομία του νοικοκυριού μας.Πολλές φορές καταφεύγουμε στην έτοιμη λύση ενός φαγητού από κάποιο κατάστημα, θεωρώντας ότι αυτή η λύση είναι και η οικονομικότερη από το να μαγειρεύουμε στο σπίτι.Και το σημαντικότερο βάζοντας και την υγεία μας σε δεύτερη μοίρα.Με βάση μελετών  που έχουν γίνει μέσω επιστημονικής κοινότητας,αποδεικνύεται ότι επιλέγοντας και τρώγοντας θρεπτικά,τα ωφέλει για την υγεία μας και των οικονομικών μας είναι μεγάλα! 
Καταναλώνοντας τρόφιμα στον οργανισμό μας,επεξεργασμένα ή φυσικά,πλούσια σε βιταμίνες-μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά,μειώνουμε τον κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων για την υγεία μας.Εξαιρούνται τα τρόφιμα με υψηλό επιπρόσθετο  κορεσμένο λίπος,νάτριο,ζάχαρη(τρόφιμα με υψηλές θερμίδες).Έτσι βοηθώντας και την υγεία μας,αποφεύγουμε τυχόν αρρώστιες και έξοδα περίθαλψης.Επίσης αν προσέξουμε και τον τρόπο μαγειρέματος και αποθήκευσης ενός φαγητού ή διαφόρων τροφίμων,μειώνουμε αισθητά και το κόστος του νοικοκυριού μας.


Συμβουλές-Οδηγίες

1)Αναζητούμε και αγοράζουμε τρόφιμα με βάση τις οδηγίες της Μεσογειακής πυραμίδας όπως δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά, ελαιόλαδο, θαλασσινά και ψάρια.

2)Να μην αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες και ειδικά όταν δεν μας είναι απαραίτητα.

3)Φαγητό που περισσεύει από την προηγούμενη ημέρα,μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως σνακ σε συνδυασμό με το κυρίως γεύμα συνδυάζοντας το γευστικά.

4)Όταν τρώμε φαγητά απ’έξω,αποφεύγουμε όσο το δυνατόν και καταναλώνοντας τα σε μικρές ποσότητες τρόφιμα που έχουν ποσότητες αυξημένες λίπους(τηγανιτά), τρόφιμα σε αυξημένες ποσότητες ζάχαρης(σάλτσες) και τρόφιμα σε αυξημένη ποσότητα νατρίου(αλάτι-αλμυρά).

5)Για την δουλειά μας και το γραφείο επιλέγουμε σαλάτες και διάφορα σνακ συνδυασμένα με γιαούρτι και φρούτα. Καλή πηγή υδατανθράκων.

6)Κατά την διάρκεια της ημέρας μας ενδιάμεσα μπορούμε να επιλέξουμε μικρογεύματα έξυπνα όπως ξηρούς καρπούς,αποξηραμένα φρούτα και εμπλουτισμένους χυμούς ή φυσικούς,πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.Όπως και πολυδημητριακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου